Jdi na obsah Jdi na menu
 


Místo dolu na Cínovci vyroste elektrárna

20. 8. 2011

Řeč je o starém dolu na Cínovci. Ten byl stržen a na jeho místě má, dle slov starosty Dubí Petra Pípala (ODS), vyrůst fotovoltaická elektrárna. Historická památka se zlikvidovala!!! Místo toho tam vyroste totální opičárna, aby se měli na co dívat turisté z Německa. To si zase někdo namastí kapsy! A nezapomeňte kolem postavit vietnamské tržnice a penziony pro lehké holky, aby se turisté měli kde kulturně vyžít. Hornické skanzeny a muzea již asi nejsou v módě. Chtělo by to na pomník, který zde má být postaven, napsat, jak krajský úřad Ústí nad Labem a město Dubí pohrdá horníky, kteří zde pracovali a též Českou minulostí a tradicemi.

 

       S POZDRAVEM  I.B.            

 

 ZDAŘ BŮH

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

poznámka pod čarou :)

Já jen doufám, že z důvodu snížených podpor výkupu "sluneční elektřiny" jim tento nápad nevyjde. Ale ve své podstatě je to již jedno. K nezvratnému kroku již došlo a nic na tom už nikdo a nikdy nic nezmění.

Byl to krok pro mě osobně velice nepochopitelný. Obvzláště když je přes hranici vidět, že to funguje, a že to jde. Leč asi chybí Ústeckému kraji snaha něco zachovávat. Ať jde o hornické památky tak třeba i železniční tratě. Je to škoda. A je potřeba tento krok odsoudit.

Martin Horáček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář